74 Mari Äikäs

  • valmistavan luokan opettaja, yhteiskuntatieteiden maisteri
  • kaupunginvaltuutettu 2004-2012, eduskuntavaaliehdokas 2011
  • Jämsän Vihreiden varapuheenjohtaja
  • asuu Seppolassa

Aika usein maailman tila huolestuttaa. Kun sitä herää miettimään neljältä aamuyöllä, ei sille paljon mahda. Päättäjänä siihen kuitenkin saa mahdollisuuden, edes pienen. Siksi tässä nyt tyrkyllä.

Yhteiskuntatieteiden maisteri, neljän lapsen äiti. Intohimoinen lukija, opettaja, puiden halaaja ja se, joka laittaa lauantaina pyykit talon yhteiseen koneeseen ja muistaa hakea ne tiistaina.

Tykkään luonnosta, urheilusta, Fingerporista, kissoista, salmiakista ja demokratiasta. Epärehellisyydestä, rasismista ja ydinvoimasta en. En liioin roskaamisesta, rikollisuudesta enkä raukkamaisuudesta.

Nyt opetan töikseni valmistavassa opetuksessa turvapaikanhakijoille suomea ja kuntosalilla hiphoppia. Tykkään molemmista.

Arvostan tasa-arvoa, sotaveteraaneja, vapaaehtoistyöntekijöitä ja niitä, jotka vaaroista huolimatta haluavat auttaa muita.

Olen tavallinen, yleensä ihan kiva ihminen. Lapsena tosin uhkailin tekeväni itsestäni lastensuojeluilmoituksen, jos en saanut haluamaani. Sittemmin tuo tapa on jäänyt.

Nyt haluaisin elää kunnassa, jossa suojellaan luontoa, pidetään huolta kaikista, satsataan kouluihin, terveydenhuoltoon ja vanhusten ja vammaisten palveluihin sekä tuetaan pienyrittäjiä.

Ei kovin omaperäistä, mutta totta.

Kuva: Kimmo Rampanen, Kuvapalvelu OK