65 Fauzia Likki

  • ohjaaja vastaanottokeskuksessa
  • asuu Länkipohjassa

Olen Fauzia Likki, 37-vuotias ohjaaja, työskentelen tällä hetkellä Jämsän vastaanottokeskuksessa. Aloitin siellä heti keskuksen avaamisen jälkeen, marraskuussa 2015.

Olen alun perin kenialainen, muutin vuonna 2012 Suomeen suomalaisen mieheni ja kahden poikani kanssa. Poikani ovat tällä hetkellä 11- ja 6-vuotiaat ja olen eronnut miehestäni 20 yhteisen vuoden jälkeen.

Keniassa olen toiminut autonkuljettajana, perheemme ravintolan tarjoilijana, vaatekaupan myyjänä ja vanhusten hoitajana.

Suomeen tultuani opiskelin ensin suomenkieltä ja kulttuuria (JAO, Viitaniemi, Jyväskylä), suoritin kielikokeen (YKI) ja valmistumisen jälkeen pääsin Valma-koulutukseen, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen. Tavoitteenani on yhä lähihoitajan tutkinnon suorittaminen.

Opiskeluaikana olen ollut Länkipohjan palvelukeskuksessa harjoittelijana ja saanut hyvän palautteen. Seuraavaan työharjoitteluun pääsin vastaanottokeskukseen. Työni muuttui kuitenkin heti seuraavalla viikolla ohjaajan työksi. Minut valittiin vastaanottokeskuksen vuoden 2016 työntekijäksi ja sain myös arvioinnissa parhaat arvosanat.

Olen pitänyt työstäni turvapaikanhakijoiden parissa, jokainen on päivä on erilainen ja koen vahvuudekseni erilaisten ihmisten kohtaamisen. Koen tehtäväkseni olla auttamassa uusia maahanmuuttajia, koska itse olin kolmisen vuotta aikaisemmin kokenut saman ison muutoksen. On iso muutos tulla toisenlaiseen kulttuuriin, erilaisiin sääolosuhteisiin, opetella erilaiseen ruokaan ja myös hiljaisiin, täsmällisiin suomalaisiin.

Jo Keniassa olin kiinnostunut politiikasta, tuin oppositiota. Vaaleissa vuonna 2007 tapahtui vääryys, sillä eniten ääniä saaneesta Raila Odingasta ei tullut presidenttiä. Tämä johti paljon uhreja vaatineeseen heimosotaan. Samaan aikaan kylissä muodostui mm. naisten ryhmiä, jotka alkoivat vaatia oikeuksiaan ja pyrkiä heimojen väliseen tasa-arvoon. Mielestäni kaikilla on oikeus samoihin palveluihin heimosta tai varallisuudesta riippumatta.

Vähitellen Suomessa asuessani minussa on voimistunut halu päästä vaikuttamaan auttaakseni toisia ihmisiä. Vihreiden tavoitteet ovat lähellä omaa ajatteluani ja sen vuoksi olen liittynyt tähän puolueeseen. Itselleni tärkeitä asioita ovat saada kunnan palvelut: koulutus, tiet, lasten leikkipaikat ja turvallisuus, ympäristöasiat, terveyspalvelut ja vanhuspalvelut jokaisen ulottuville, myös nuorten ongelmat, mm. huumeet ja syrjäytyminen ovat lähellä sydäntäni. Haluan myös olla auttamassa maahanmuuttajien kotoutumista.

Olen valmis tekemään töitä yhteisen valoisan tulevaisuuden eteen!

Ota yhteyttä: fauzianjeri@rocketmail.com